Hoppa till sidans innehåll

Om klubben


Piteå Alpina är en förening som bedriver träning och tävling inom alpin skidåkning.

Föreningen grundades 1959. Lindbäcksstadion är hemmabacke och tävlingsarena för föreningens medlemmar, men åkarna tränar även på andra anläggningar och klubben arrangerar även tävlingar i Kåbdalis.

Gemensamt vill vi inom Piteå Alpina ge möjlighet till träning och tävling på åkarens egna villkor med välutbildade och duktiga tränare/ledare, de som vill träna och tävla på elitnivå får möjlighet till detta. Även för de som vill träna och utveckla sin skidåkning med likasinnade bara någon kväll i veckan får möjlighet till detta, utan något krav på att tävla.

Ambitionen är att skapa en meningsfull fritid med fokus på alpin skidåkning för klubbens åkare, samt en trevlig fritidssysselsättning för övriga familjen även om någon inte åker skidor så kan man deltaga i klubbens aktiviteter.

Alla föräldrar kan vara med och hjälpa till oavsett om man aldrig åkt skidor eller själv varit aktiv alpin åkare. Arbetsuppgifter under tävling kan t ex vara att hjälpa till att grilla hamburgare, sälja fika, vara portdomare, plogpatrull eller sitta i sekretariatet.Man bör också vara delaktig i någon av kommitteerna, samt styrelsearbete.

Verksamheten Piteå alpina är en ideell förening och vår ekonomi bygger på att vi tillsammans jobbar ihop pengar till klubben. Det gör vi genom sponsorer och våra egna tävlingar, försäljning av mössor och arrangemang. 

Som aktiv i Piteå alpina förväntas att du deltar på våra gemensamma träningar löpande under säsongen och har en förälder som ställer upp som funktionär vid behov på våra tävlingar och hjälper till vid träningar och andra aktiviteter.

Medlemsavgiften är 800:- per familj och år. För det får man deltaga i klubbens aktiviteter, träningar på Lindbäcksstadion utan liftkort, startavgifter och liftkort vid alla sanktionerade tävlingar, försäkring om det skulle hända något vid träning /tävling.

Våra aktiva är från ca 6 år upp till seniorer i 50-årsåldern.

Vill man börja träna med Piteå Alpina så bör man kunna:

  • Åka lift själv
  • Ha hjälm och ryggskydd på sig
  • Som förälder - ta på sig tilldelade arbetspass

Träningen för de yngre grupperna börjar på hösten ute och sedan i någon sporthall fram tills backarna öppnar. 

Det finns möjlighet att börja träna i grupperna när som helst på säsongen; information om träningsdagar och tider kan hittas under fliken Träningsgrupper och nyheter, även klubbens Facebooksida.

Uppdaterad: 27 DEC 2019 20:21 Skribent: Piteå Alpina

  

Sponsorer

 

SoPlogo.jpg

Länkar

 

logo-1
 

testheader10

 

Postadress:
Piteå Alpina - Skidor
Box 66
94122 Piteå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info