Ersättningspolicy

Ersättningspolicy för Piteå Alpina

VIKTIGT ATT DU SOM FÖRÄLDER LÄSER IGENOM DET BIFOGADE DOKUMENTET!

ERSÄTTNINGSPOLICY DOKUMENT Piteå alpina 2018/2019

Denna skrift är tänkt att upplysa nya som gamla medlemmar om hur Piteå Alpina finansierar sin verksamhet och vilka kostnader som normalt finansieras av klubben. Policyn gäller under det säsongsår som anges, policyn revideras allt efter klubbens ekonomiska resuser. Gruppansvarig äskar medel för respektive aktivitet i samband med budgetprocessen. Ekonomikommittén lämnar förslag till styrelsen som beslutar om slutlig fördelning av medel.

Intäkterna

Kommer främst från sponsorer, egna tävlingar, trivselaktiviteter, aktivitetsbidrag och andra bidrag. Föreningen omsätter ca 300 000 kr per år och har ca 100 000 kr i fasta utgifter där back hyra för tränings- och tävlingsaktiviteter är största posten. I Piteå Alpina betalar medlemmen en medlemsavgift som inkluderar tränings- och liftavgift, gemensam tillgång till Tränare/ledare och material som käppar, borr, skoter m.m.

Piteå Alpina är beroende av sponsorer till sin verksamhet, utan dessa kan föreningen inte finansiera sin verksamhet på ett för medlemmen kostnadseffektivt sätt. Därför är det just dina arbetsuppgifter som ger intäkter till föreningen. Det är också mycket tacksamt om du som förälder aktivt bibehåller och möjliggör sponsorrelationer, läs mer under "Vad kan du göra för din förening!", läs bilaga till denna skrift.

Kostnader Finansiering av gruppernas kostnader regleras enligt nedan:

1 Startavgifter

2. Liftkort åkare och ledare

3  Finaler

4. Egen sponsring

7. Förskott m.m.

Viktigt är att hålla koll på kvitton som lämnas in tillsammans med ersättningskraven.

ERSÄTTNINGSPOLICY DOKUMENT Piteå alpina 2018/2019

Uppdaterad: 31 JAN 2018 16:27 Skribent: Piteå Alpina